De fiets van de zaak is terug! Het is 2020 en vanaf 1 Januari is het een stuk aantrekkelijker om een leasefiets van de zaak te nemen. Breng je goede voornemens in de praktijk door net iets vaker op de fiets naar het werk te gaan of net iets vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Door de nieuwe regeling is het voor zowel de werkgever als de werknemer eenvoudiger, duidelijker en makkelijker om een leasefiets te nemen of aan te bieden.

Voordelen voor de werknemer
– Een fiscaal voordeel tot 35%
– Een gunstige overnameregeling na de leaseperiode
– Inclusief verzekering, onderhoud
– Een vast tarief per maand op basis van bijtelling
– Een vrije keuze van merk en type fiets

Voordelen voor de werkgever:
– Fittere en vitalere werknemers
– Een interessante secundaire arbeidsvoorwaarde
– Minder drukte op de parkeerplaats
– Eenvoudig administratief in te richten
– Het hoeft niks te kosten

Oude leaseregeling vs. de nieuwe.
Een fiets van de zaak via een leaseregeling was tot dit jaar ingewikkeld en hierdoor niet zo interessant. Hierbij moest er namelijk precies worden bijgehouden hoeveel kilometer er privé met de fiets gereden was en dit ook maandelijks met de baas overlegd worden. De nieuwe leaseregeling, waarbij iedere werknemer maandelijks een klein bedrag per maand betaalt op basis van een bijtelling percentage, maakt het boekhoudkundig een stuk overzichtelijker en daardoor ook aantrekkelijker.

Welk bedrag er precies maandelijks betaalt moet worden hangt af van de hoogte van het inkomen. De regeling is zo dat 7% van de nieuwwaarde van de fiets wordt opgeteld bij het inkomen zoals dit gebeurt bij het zakelijk leasen van een auto. Over het resultaat van die optelsom wordt vervolgens belasting geheven. Het mooie hiervan is dat het registreren van de kilometers bij privégebruik niet meer nodig is. De ANWB heeft hierbij voorberekent dat een E-bike van €2000,- voor iemand met een bruto-inkomen van €35.000,- zo’n 5 euro in de maand gaat kosten wanneer de baas het volledig eigenaar wordt van de leasefiets. De kosten voor een speedpedelec, welke ideaal is voor woon-werkverkeer zouden hierbij komen op ongeveer 10 euro in de maand. Hierbij moet wel gezegd worden dat hoe hoger het inkomen is, hoe hoger de belasting zal zijn en hierdoor ook de maandlast.

Mogelijkheden werkgever
Voor de werkgever hoeft het aanbieden van een leasefiets niet per definitie wat te kosten. Zo is het mogelijk om het zakelijk leasen van een fiets alleen te faciliteren. Hiervoor hoeft de leasing alleen administratief te worden ingericht. Naast een volledige investering door de baas kan er ook gekozen worden voor een gedeelde investering waardoor de maandelijkse lasten voor de werknemer alweer een stukje lager worden.

In onderstaand overzicht een rekenvoorbeeld

Werknemer kiest een fiets t.w.v.

Kosten per maand werkgeverNetto kosten per maand werknemer
Werkgever investeert€2500,-€90,37€7,18
Gedeelde Investering€2500,-€50,-€27,67
Werkgever faciliteert€2500,-€0,-

€53,05

* Na een rekenvoorbeeld van Lease a bike. (aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.

Reiskostenvergoeding
Bij het introduceren van het zakelijk leasen van de fiets was er veel onduidelijkheid over de onbelaste vergoeding van 19 cent per kilometer. Het ministerie van financiën heeft nu duidelijkheid verschaft over de handhaving hiervan. Werknemers met een leasefiets behouden namelijk het recht op een reiskostenvergoeding wanneer ze met een ander vervoersmiddel dan de leasefiets reizen. De nieuwe wetgeving wil het fietsen stimuleren en dit wordt juist gedaan door het hebben van een leasefiets naast het hebben van een auto van de zaak mogelijk te maken. In overleg met de werkgever kan bepaald worden dat de reiskostenvergoeding volledig behouden kan blijven.

Soorten leaseplannen
Rullens Bike totaal in Wouw kan faciliteren in de afsluiting en afhandeling van bijna alle zakelijke leaseplannen. Zo ondersteunen we onder andere de Leaseplannen van Lease a Bike, Frieslandlease, Bovag leasefiets en Leasefiets.nl. Daarnaast kan altijd de mogelijkheid bekeken worden om andere zakelijke leaseconstructies af te sluiten of gebruik te maken van een private lease project.

Het aanbod
Buiten dat we bijna alle leaseplannen faciliteren biedt het leasen via Rullens nog eens extra voordelen. Zo hebben we met Koga, Gazelle, Giant, Cortina, Merida, Scott, Wilier en Dutch ID de mooiste merken in huis waardoor je altijd de fiets naar je wensen bij ons zult vinden. Daarnaast hebben wij de gehele collectie van deze merken in de winkel staan en zijn deze op ieder moment te testen. Door onze uitgebreide en professionele werkplaats krijgt uw fiets ook de beste behandeling en kunnen wij ieder onderhoud of reparatie aan uw fiets verzorgen. Het grote voordeel van de aanschaf via een leaseconstructie is dat u het onderhoud kan mee-leasen en bij ons zorgeloos kan laten plaatsvinden. Rullens houdt u altijd op de fiets door de beschikbaarheid van een (elektrische) leenfiets.

De voordelen van Rullens
– Zeer groot assortiment fietsen
– De keuze uit zowel heel veel e-bikes als sportieve fietsen zoals mountainbikes en racefietsen
– De mogelijkheid om ieder gewenst model uitgebreid te testen
– Advies van deskundige verkopers met een passie voor fietsen
– Een zeer professionele werkplaats met enkel gediplomeerde monteurs
– Een klaar terwijl u wacht service inclusief koffie bij kleine reparaties of onderhoud
– De beschikbaarheid van een (elektrische) leenfiets
– Altijd een eerlijk advies
– We dragen zorg voor de afsluiting van de verzekering

Kies voor het Rullenslease aanbod
Kortom wil je gebruik maken van de nieuwe leaseregeling dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zullen ervoor zorgen dat, indien uw werkgever het aanbiedt, u van A tot Z wordt gefaciliteerd. De keuze is ruim en wij zullen ervoor zorgen dat u door middel van het juiste advies en de beste service met veel plezier kunt fietsen.

Elektrische fietsen

Gazelle Orange C8 HMB

2.699,00
2.429,00

Elektrische fietsen

Giant DailyTour E+ 1 BD

3.299,00

Elektrische fietsen

Giant DailyTour E+ 2

2.799,00