• Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Boven de 50 euro, gratis verzending Boven de 50 euro, gratis verzending
Naar de startpagina

Veilig Fietsen in de Herfst



De herfst is een seizoen van prachtige kleuren en veranderende landschappen, maar het brengt ook donkere dagen, regenachtige avonden en gladde wegen met zich mee. Voor fietsers is het daarom extra belangrijk om goed zichtbaar en veilig te blijven tijdens deze veranderingen. In deze blog delen we een paar eenvoudige aanpassingen die je zichtbaarheid vergroten, zodat je vol vertrouwen kunt blijven fietsen, ongeacht het weer!

Zichtbaarheid: De Basis van Veiligheid in het Donker

Nu de dagen korter worden en het al vroeg donker is, wordt goede zichtbaarheid steeds belangrijker. Het verschil tussen veilig thuiskomen of onnodige risico’s nemen op de weg, hangt vaak af van hoe goed je opvalt voor andere weggebruikers. Het gaat niet alleen om jezelf veilig voelen, maar vooral om gezien te worden door automobilisten en voetgangers. Heb je wel eens gemerkt hoe lang het duurt voordat je iemand zonder verlichting in het donker ziet? Dan besef je hoe snel dat fout kan gaan. Wist je dat fietsen zonder verlichting je ook nog eens een boete van €70 kan opleveren? Niet alleen gevaarlijk, maar ook een dure fout!

Verlichting: Essentieel voor Veiligheid

Verlichting is een cruciaal aspect van veilig fietsen in het donker. LED-fietslampen zijn bijzonder effectief omdat ze helderder zijn dan traditionele lampen en een langere levensduur hebben. Ze verbruiken ook minder energie, waardoor je minder vaak de batterijen hoeft te vervangen. Wanneer je een LED-koplamp kiest, let dan op de lumenoutput; een lamp met minstens 100 lumen is ideaal voor stadsfietsen, terwijl je voor meer donkere of landelijke gebieden een krachtigere lamp (300 lumen of meer) nodig hebt.

Achterlichten zijn net zo belangrijk. Ze moeten knipperend zijn om je zichtbaarheid vanuit verschillende hoeken te vergroten. Zorg ervoor dat je achterlicht goed zichtbaar is, niet alleen van achteren, maar ook vanuit de zijkant.

Bekijk hier onze verlichting

Naast de standaardverlichting op je fiets, is er ook een unieke manier om jezelf nog beter zichtbaar te maken voor anderen: spaakverlichting. Door spaakverlichting op je fiets ben je van opzij beter zichtbaar voor automobilisten en andere weggebruikers. Niet alleen een leuke gimmick, maar ook een serieuze bijdrage aan veiligheid.

Bekijk hier spaakverlichting

Veilig Fietsen in Regenachtige Omstandigheden

De herfst betekent vaak regen, en dat kan natte wegen en verminderde zichtbaarheid met zich meebrengen. Gelukkig kun je met de juiste voorbereiding de risico's aanzienlijk verkleinen. Herken je dat gevoel wanneer je in de regen fietst, een capuchon opzet en ineens minder ziet en hoort? Een capuchon die met je hoofd meebeweegt en je gezicht droog houdt, kan hier een wereld van verschil maken. Heb je een bril? Dan is een capuchon met een klep ideaal. Geen klep? Een pet onder je capuchon werkt ook uitstekend.

Als je met een helm fietst, is het slim om te controleren of je capuchon er goed onder of over past. Sommige capuchons zijn ontworpen om over je helm te dragen, terwijl andere juist eronder moeten worden geplaatst. Zorg ervoor dat je capuchon je zicht niet blokkeert.

Bekijk hier onze regenkleding

Reflecterende Kleding en Accessoires

Een andere belangrijke maatregel voor optimale zichtbaarheid zijn reflecterende kleding en accessoires. Kleding met reflecterende elementen, zoals jassen, broeken of vesten, zorgt ervoor dat je zelfs in de meest regenachtige of donkere omstandigheden goed te zien bent. Kies voor kleding met grote, goed geplaatste reflectoren, zodat je vanuit meerdere hoeken opvalt.

Reflecterende accessoires zoals armbanden of banden voor je fiets kunnen ook een groot verschil maken. Ze vergroten je zichtbaarheid, vooral wanneer je in de buurt van straatverlichting of andere lichtbronnen fietst. Overweeg ook om een reflecterende helm of fietsbel aan te schaffen; deze kunnen je extra veiligheid bieden en je zichtbaarheid verbeteren.

Veilig de herfst door fietsen

De herfst hoeft geen reden te zijn om je fiets te laten staan, maar het vraagt wel om extra aandacht voor je veiligheid. Denk bewust na over hoe je opvalt voor anderen, en maak gebruik van eenvoudige maar effectieve oplossingen. Je merkt dat deze kleine aanpassingen je fietservaring aanzienlijk verbeteren.

Laatste Tip: Verlaag je zadel een beetje, zodat je makkelijker met je voeten de grond kunt raken en sneller kunt afstappen als dat nodig is. Vergeet ook niet om je remmen te controleren en te zorgen dat je banden voldoende profiel hebben voor extra grip.

Maak je Fiets Herfstklaar!

Ben jij er klaar voor om veilig de weg op te gaan? Kom dan langs in onze werkplaats! We helpen je graag om je fiets in orde te maken, zodat je met een gerust hart kunt fietsen. Bekijk ook gelijk ons assortiment aan LED-fietslampen en reflecterende kleding - ideaal om ervoor te zorgen dat jij goed zichtbaar bent voor anderen!

Kom langs bij Rullens!




Lorem Ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.


Agu Go regenbroek
Agu Go RegenbroekDe functionele Agu GO regenbroek biedt lichtgewicht bescherming tegen de elementen voor een aantrekkelijke prijs. De stille, matte stof is ook naast de fiets zeer thuis in elke stadse omgeving.De regenbroek is gemaakt van de Poray 5000 stof, dat is een ademend materiaal dat poriën (gaatjes) heeft die te klein zijn om water door te laten maar wel damp doorlaten.De naden van de Agu GO regenbroek zijn getaped zodat deze helemaal waterdicht en ook winnddicht is.Het elastiek in de pijpen zorgt voor een snelle instap in geval van een bui en in het meegeleverde zakje berg je de broek compact weer op wanneer deze niet (meer) nodig is.De AGU GO is een sportieve functionele regenbroek met een reguliere unisex pasvorm die genoeg bewegingsvrijheid bied voor dagelijks gebruik op de fiets.De Agu GO regenbroek is veilig afgewerkt met reflecterende details

 55,-

Lezyne Fusion Drive Pro 600+ fietslamp
Lezyne Fusion Drive Pro+ 600 fietslamp De Lezyne Fusion Drive Pro+ 600 fietslamp is het nieuwste instapmodel van Lezyne voor de fietslampen. Voorzien van mooie functies om jouw fietsrit zo veilig en verlicht mogelijk te maken. Een lamp die tot wel 36 uur meegaat en die een krachtige lichtstraal van maximaal 600 lumen. De lamp voor elke rit Met de Lezyne Fusion Drive Pro+ 600 fietslamp heb je voor iedere rit een lichtstand die aan jouw wensen voldoet. Dankzij de 6 standen heb je altijd een optie die je zichtbaar maakt voor andere en/of jouw zicht bevordert. Stand 1: Economy, de constante stand met de langste duur. Ideaal voor de donkere avondritten door de stad. 100 lumen tot wel 10 uur Stand 2: Enduro, een standje sterker als de Economy. Voor de avondritten buitenaf met nog redelijk zicht. 300 lumen tot wel 5 uur Stand 3: Blast, de sterkste constante stand voor in het donker door de polder. 600 lumen tot wel 2 uur Stand 4: Day Flash, hierin gebruikt hij de lichtflits van 600 lumen om de maximale zichtbaarheid richting andere weggebruikers te geven. 600 lumen tot wel 36 uur Stand 5: Femto, korte flitsen van 20 lumen, ideaal om jezelf zichtbaar te maken in de schemering. 20 Lumen tot wel 36 uur. Stand 6: Pulse, de lichtflits wordt langzaam feller en vermindert dan weer op het tempo van een hartslag. 100 lumen tot wel 12 uur. De batterijstatus kan je makkelijk checken via de aan knop. Wanneer je die kort indrukt terwijl die uitstaat knippert hij zijn batterijstatus. Daarin is die groen (tussen 100 en 50%), geel (tussen 50 en 10%), Rood (10-5%) of knippert die rood wanneer je onder de 5% zit. Je kan hem binnen 4 tot 8 uur maximaal opladen. Hierbij knippert die groen/blauw tijdens het opladen en heeft die een vast groen/blauw licht wanneer die volledig opgeladen is. Nieuwste generatie Lezyne verlichting De Lezyne Fusion Drive Pro 600+ fietslamp is onderdeel van de nieuwste generatie Lezyne verlichting. Alle verlichting is nu universeel op te laden dankzij de waterdichte USB-C aansluiting. Daarnaast is de lens geoptimaliseerd om een krachtige straal af te geven om alles wat voor je komt zichtbaar te houden. Dit in combinatie met een strak desing en een vergrote batterij capaciteit kenmerkt de nieuwste stap in verlichting.

Adviesprijs  49,95

 39,95

IKZI Light spaaklicht Flashy
IKZI Light spaaklicht Flashy Met het IKZI Light Spaaklicht Flashy voeg je niet alleen een vleugje stijl toe aan je fiets, maar verbeter je ook je zichtbaarheid op de weg. Dit innovatieve spaaklicht is uitgerust met 16 LED's en biedt maar liefst 32 verschillende patronen in 4 verschillende kleuren. Deze opvallende patronen zie je het beste bij een snelheid van 15 tot 20 km/u. Zodra je begint te bewegen, wordt het licht geactiveerd en schakelt het om de 4 seconden over naar een nieuw patroon. Het resultaat? Een kleurrijk en dynamisch schouwspel dat zowel leuk is om naar te kijken als een extra laag veiligheid biedt. De IKZI Light Spaaklicht Flashy is eenvoudig te bevestigen tussen de spaken en kan met gemak worden geactiveerd en uitgeschakeld. Voeg een vleugje flair toe aan je fietstochten met dit unieke accessoire en geniet van een zowel stijlvolle als veilige rit

Adviesprijs  13,95

 9,95