• Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Boven de 50 euro, gratis verzending Boven de 50 euro, gratis verzending
Naar de startpagina

Rullens op het WK!

Op zondag 6 oktober stond het WK Gravel in Leuven op het programma voor de mannen. Waar iedereen Mathieu van der Poel solo over de meet zag komen en de befaamde regenboogtrui over zijn schouders kreeg gehesen, reden er honderden renners in zijn kielzog. Zo ook de Rullens-mannen Pim, Kelvin en Thijs. Samen met hen blikken we terug op hun debuut op een Wereldkampioenschap!

Parcours

Het 179 kilometer lange parcours van 2024 werd vooraf al bestempeld als mooi en divers. Tegelijkertijd werd van Halle naar Leuven ook het maximale van de renners gevraagd. De combinatie tussen asfalt, gravelstroken, bospaden en heuvels, zorgden voor een dynamisch en afwisselend parcours. Vooral in de bossen van Vlaams-Brabant bevonden zich scherpe bochten en smalle paden, waardoor techniek cruciaal was. Zoals bekend was het dit weekend ‘Oranje Boven’, met op zaterdag de winst van Marianne Vos en zondag de solo van Van der Poel. Maar hoe verging het de drie Rullens-mannen?


Óveral kippenvel

Vooraf aan de wedstrijd zei Pim nog bij wijze als grapje dat hij graag voor Kelvin en Thijs wilde eindigen. Uiteindelijk lukte hem dat en kwam hij als 366e over de streep, in een tijd van 5:48:32. Pim kijkt erg positief terug op het WK. ‘’Je probeert je van tevoren wel in te beelden hoe het er bij een WK aan toe gaat, maar het heeft al mijn verwachtingen overtroffen! Het is een bizarre ervaring en krankzinnig, van de sfeer langs de kant tot het niveau van de renners. Over mijn prestatie ben ik tevreden, al heb ik ook echt kunnen genieten onderweg. Het mooiste vond ik de finishstraat en de straten daarvoor en erna. Ik had óveral kippenvel, het voelde net als een Ronde van Vlaanderen. Maar wat wil je met een WK in België. Echt een fantastische ervaring!’’

Alles gegeven

Kelvin kwam op zijn beurt niet veel later dan Pim binnen en is het volledig met hem eens. ''Dit was een WK om niet snel te vergeten. Van start tot finish was er zoveel sfeer onderweg, niet normaal. Ondanks dat ik zelf niet echt lekker in de wedstrijd zat, heb ik gelukkig wel enorm kunnen genieten. Ik heb àlles gegeven tot het einde en het rijden op een WK was een ervaring die niemand me meer afpakt.''

Bijzondere ervaring

Ook Thijs kijkt terug op een geweldig weekend. ''Er was ontzettend veel publiek langs de kant, dat was echt indrukwekkend om doorheen te rijden. Voor mijn gevoel werden we misschien wel bijna net zo hard aangemoedigd als de profs. Het was bijzonder om deel te nemen aan zo'n grote wedstrijd als het WK, waar het niveau absurd hoog ligt. Ik kan niet anders zeggen dan dat het hele weekend een enorm bijzondere ervaring is geweest, dit ga ik niet snel vergeten!''

Rainbow Gravel Ride

Naast het WK werd op dezelfde dag ook de Rainbow Gravel Ride verreden. Voordat de wereldtop over het parcours ging denderden, was dit in de ochtend een schitterende tocht met een lus in Leuven van zo’n 50 kilometer. Dwars over en door gravelstroken, bospaden en ongerepte natuur. Een prachtige ervaring voor Niels, Nick en Filip, die op uitnodiging van Superior aan deze tocht meededen. Na zichzelf te hebben opgefrist en omgekleed, hebben ze 's middags Pim, Kelvin en Thijs langs de kant aangemoedigd en veel foto's en filmpjes gemaakt. Goed bezig, mannen!


Ook zo gek op gravel?

Ben jij net al wij ook zo gek op gravel? Neem dan eens een kijkje op onze speciale gravelpagina! Hier vind je een overzicht van onze gravelmerken, maar ook handige onderdelen en accessoires zoals banden en verlichting.

Bekijk onze gravelpagina!



Lorem Ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.


Panaracer Gravelking Slick+ Allroad band
Panaracer Gravelking Slick+ Allroad band De Panaracer GravelKing+ Slick is perfect voor asfalt, modder en gravel. Oftewel voor bijna iedere ondergrond. De Gravelking Slick+ bereikt een lage rolweerstand met een uitzonderlijke lekbestendigheid. Maak het avontuur mogelijk. De Gravelking Slick+ is altijd de sterkste versie geweest van de populaire GravelKing-serie. Daarnaast heeft deze nu een nog betere lekbestendigheid, met ProTite Shield Plus om zware omstandigheden te weerstaan. Ontwikkeld met het Zero Slip Grip rubbermengsel om duurzaamheid en slijtvastheid te verbeteren. Door deze samenstelling heb je een lage rolweerstand met een hoge slijtvastheid. Hierdoor is het perfect voor vele kilometers met comfortabel rijgedrag. Het lichtgewichte en ultradunne 'Ax-Alpha koord is gebruikt om het gewicht nog lichter te maken. De AX-technologie maakt gebruik van extreem smal koord dat met een superhoge dichtheid in het karkas is geweven voor lichtheid en flexibiliteit. Deze verhoogde dichtheid verbetert de weerstand tegen snijden en schuren. Tot slot is het ProTite Shield+ Plus materiaal rond de hele band gewikkeld voor extra bescherming. Met het nylon taf langs het loopvlak voor extra bescherming tegen insnijdingen aan de zijkant en tegen lekrijden door ingedeukte velgen of doorboringen. ?

 57,99

Scott Speedster Gravel 30 EQ
SCOTT Speedster Gravel 30 EQ Bike De SCOTT Speedster Gravel 30 EQ is jouw ideale fiets wanneer je van de gebaande paden afwijkt. Deze gravelbike biedt een comfortabele geometrie voor lange ritten, ruimte voor brede banden en spatborden, en volledig interne kabelgeleiding. Het is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar avonturen off-road.  Belangrijkste Kenmerken:    Speedster Gravel Disc Aluminium FrameSpeedster Gravel Carbon Disc Voorvork  SRAM APEX XPLR 1x12 SpeedSyncros Race X25 Disc WielenSchwalbe G-One Bite Banden     Comfort en Functionaliteit: De SCOTT Speedster Gravel biedt een comfortabele geometrie voor lange ritten en heeft voldoende ruimte voor brede banden. Hierdoor kun je gemakkelijk allerlei onverharde paden aan. Daarnaast beschikt de fiets over bevestigingspunten voor bidonhouders, tassen en andere accessoires, waardoor hij perfect is voor fietsavonturen of langere tochten. Frame en Voorvork: Het Speedster Gravel Disc Aluminium Frame biedt dezelfde functionaliteit als de SCOTT Addict Gravel, maar is gemaakt van kwaliteit aluminium. Dit lichtgewicht en betrouwbare materiaal wordt ook gebruikt in SCOTT’s mountainbikes en racefietsen, wat zorgt voor uitstekende prestaties, zelfs op ruig terrein. De Speedster Gravel Carbon Disc Voorvork verhoogt de demping en controle voor extra comfort en stabiliteit. Afmontage en Componenten:Groepset: SRAM APEX XPLR 1x12 SpeedSchakeling: MechanischStuur: Syncros Creston 2.0 XZadelpen: Syncros RR2.5Wielen: Syncros Race X25 DiscCrankstel: FSA CK-4003   Waarom kiezen voor de SCOTT Speedster Gravel 30 EQ? De SCOTT Speedster Gravel 30 EQ is ontworpen voor fietsers die zowel op verharde als onverharde wegen willen rijden. Deze fiets is ideaal voor lange avontuurlijke ritten. Of je nu gravelt, toert of lange afstanden aflegt, deze fiets biedt uitstekende prestaties.

Lezyne strip PRO Ai ALERT 400+ achterlicht
STRIP PRO Ai ALERT 400+ REAR: Het Slimste Achterlicht voor Maximale Veiligheid Innovatieve Ai Alert Remdetectietechnologie De STRIP PRO Ai ALERT 400+ REAR is meer dan zomaar een achterlicht. Dit slimme fietslampje tilt veiligheid en zichtbaarheid naar een hoger niveau dankzij de innovatieve Ai Alert remdetectietechnologie. Het licht reageert intelligent op je bewegingen: zodra je snelheid mindert, schakelt het automatisch over naar de Active Alert-modus. Deze modus zendt een heldere, snel knipperende flits van 150 lumen uit om andere weggebruikers duidelijk te maken dat je afremt. Of je nu door druk stadsverkeer fietst of op een donkere landweg rijdt, met de STRIP PRO Ai ALERT ben je altijd goed zichtbaar en beschermd. Maximale Zichtbaarheid en Lange Batterijduur Met een maximale lichtopbrengst van maar liefst 400 lumen in de Day Flash-modus en een batterij die tot 80 uur meegaat in de zuinige Femto-modus, is dit achterlicht ideaal voor lange ritten onder alle omstandigheden. De Wide Angle Optics zorgen voor 270 graden zichtbaarheid, wat betekent dat je niet alleen van achteren, maar ook vanaf de zijkanten goed te zien bent. Bovendien is de lamp licht van gewicht en duurzaam, dankzij het robuuste co-molded ontwerp. Universele Bevestiging en Eenvoudig Opladen Of je nu een aerodynamische zadelpen hebt of een ronde zadelpen, de STRIP PRO Ai ALERT 400+ REAR past altijd, dankzij de flexibele siliconen bevestigingsband. Opladen is eenvoudig via de USB-C-poort (kabel niet inbegrepen), en de lamp is getest op IPX7-waterdichtheid, zodat je ook in de regen veilig kunt blijven rijden. Krachtige Batterij en Veelzijdige Lichtmodi Met een krachtige 1900 mAh batterijcapaciteit is deze lamp klaar voor lange ritten in uitdagende omstandigheden. De veelzijdigheid van de zeven verschillende lichtmodi, variërend van de energiezuinige Economy-modus tot de krachtige Day Flash-modus, maakt de STRIP PRO Ai ALERT geschikt voor elke situatie. Kies voor de STRIP PRO Ai ALERT 400+ REAR als je op zoek bent naar een slim, betrouwbaar en krachtig achterlicht dat je zichtbaarheid en veiligheid op de weg aanzienlijk verbetert.

Adviesprijs  59,95

 52,95