• Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Boven de 50 euro, gratis verzending Boven de 50 euro, gratis verzending

Het Japanse goud: Panaracer

Bij Rullens Fietsen zijn we iedere dag bezig met het optimaliseren van ons assortiment. Zo voegen we regelmatig nieuwe merken toe, zodat we altijd aan jouw wensen kunnen voldoen. Een tijdje geleden hebben we daarom hPanaracer toegevoegd aan ons assortiment banden. In deze nieuwe blog duiken we dieper in dit Japanse merk.

Hoe het begon

Te beginnen met een stukje geschiedenis. Zoals gezegd komt Panaracer oorspronkelijk uit Japan. In 1952 begon het met het produceren van verschillende rubberen producten, maar al snel werd de focus gelegd op kwaliteitsbanden voor fietsen. Tot op de dag van vandaag produceert Panaracer vrijwel alles in Japan. Liefst 90% van alle gefabriceerde banden worden in dit land gemaakt. Met de jaren is Panaracer hun assortiment gaan verbreden, waardoor ze nu banden aanbieden voor onder andere racefietsen, gravelbikes en MTB’s. Bij Rullens Fietsen hebben we een zevental verschillende banden van Panaracer. Deze zijn onder te verdelen in twee soorten: de Agilest-lijn gericht op race en de Gravelking, geschikt voor gravel en all-road.


Agilest

De Agilest-lijn van Panaracer richt zich zoals gericht op het wegfietsen. ‘Agile’ staat daarom niet toevallig ook voor ‘wendbaarheid’. Deze hoogwaardige kwaliteitsbanden bieden je op de fiets een combinatie van snelheid, lekbestendigheid en grip. Hoe zorgen ze daar voor? De Panaracer Agilest banden beschikken over de zogenoemde Zero Slip Grip (ZGS), waarbij je met geminimaliseerde rolweerstand toch uitstekende grip houdt op de weg. De ZGS is een exclusief rubbermengsel dat een extreem lage rolweerstand en lange levensduur garandeert. De snelheid en lekbestendigheid worden gewaarborgd door de Tough & Flex Super Belt techniek, die de rolweerstand met 12% verminderd. Bij Rullens Fietsen hebben we vier verschillende varianten uit de Agilest-lijn beschikbaar: 

  • Agilest: de basisband uit de Agilest-lijn 
  • Agilest Light: de Light is een lichtere variant van de basis Agilest band, waarbij hij is geoptimaliseerd om met een zo laag mogelijk gewicht zo hoog mogelijke prestaties te leveren 
  • Agilest Duro: de Duro variant is ideaal voor als je ritten maakt over slecht wegdek en koude weersomstandigheden. Deze band heeft de grootste lekbestendigheid en is geschikt voor lange ritten 
  • Agilest TLR: de TLR is bovendien het tubeless ready model van de Panaracer Agilest-lijn. Met een gewicht van 243 gram per band is de Agilest TLR een van de lichtste tubeless ready banden.

Gravelking

Als we kijken naar de Gravelking-lijn van Panaracer, is deze ideaal voor gravel en all-road. Panaracer heeft als sinds 2014 deze lijn, maar gravel heeft de afgelopen jaren een flinke vlucht gemaakt. In Japan zijn deze banden dus verder geperfectioneerd, tot de huidige lijn. Deze kenmerkt zich door de Tufftex-structuur: deze is speciaal ontworpen voor Gravelking banden en geeft hen een soepel karkas en hoge draadtelling. Dit zorgt dan weer voor een lange levensduur en over de gehele band een grote bescherming tegen lekrijden. 

  • Gravelking SK: de Gravelking Small Knob heeft een zwaarder profiel in het midden, waardoor je in bochten en in de modder goede grip houdt 
  • Gravelking SS: De Semi Slick variant is meer geschikt voor droge omstandigheden en snelle gravelritten 
  • Gravelking Slick+ Allroad: de naam zegt het al: met deze band kan je op vrijwel iedere ondergrond uit de voeten. Of het nu asfalt, gravel of modder is. De Slick+ is de sterkste variant van de Gravelking-lijn

Vragen?

Ben je geïnteresseerd in Panaracer of wil je er eerst meer informatie over? Wij staan graag voor je klaar! Kom een langs in onze winkel of neem contact met ons op via verkoopsport@rullensfietsen.nl of 0165-308259.

Panaracer Agilest racefiets band
Panaracer Agilest racefiets band De Panaracer Agilest is de balans binnen de lijn van Panaracer. Het Japanse merk Panaracer maakt als sinds 1952 banden en vervangt met de Agilest de Race series die al de afgelopen 12 jaar op de markt waren. Agile staat natuurlijk voor wendbaar. De Panaracer Agilest is de tussenweg op gebied van snelheid, lekbestendigheid en grip. Daarnaast is hij ook ontworpen om onder alle weersomstandigheden te presteren. De Panaracer Agilest is de basis van de Agilest lijn. Naast deze band is er ook de keuze voor de Light, Duro en TLR variant. Daarbij is de Agilest de middenweg tussen snelheid, gewicht en comfortabel rijgedrag. De Light is een lichtere variant waarbij de band is geoptimaliseerd om een minimaal gewicht te bereiken met een zo’n hoog mogelijke prestatie in snelheid en grip. De Duro is ontworpen voor de ritten over minder wegdek of koude omstandigheden. De band heeft de hoogste lekbestendigheid en is gemaakt de lange ritten. Geoptimaliseerde techniek De Panaracer Agilest is gemaakt met de Zero Slip Grip techniek. Hierbij behoud je de grip op de grip op de weg met geminimaliseerde rolweerstand. Zelfs 12% minder ten opzichte van de Race Evo4 serie. Ook onder hoge remdruk behoud je met de Agilest de grip op het wegdek. Daarnaast is op alle Agilest modellen de Tough & Flex Super Belt techniek gebruikt waardoor een soepel rijgedrag, lage rolweerstand en de verbeterde lekbestendigheid wordt bereikt.

 51,99

Panaracer Agilest TLR racefiets band Tubeless ready
Panaracer Agilest TLR racefiets band Tubeless ready De Panaracer Agilest vertegenwoordigt de gouden middenweg. De Agile staat voor wendbaarheid. De Panaracer Agilest door een compromis te bieden tussen snelheid, lekbestendigheid en grip. De TLR is het Tubeless Ready model van de Agilest serie. Bij het designen van de band is rekening gehouden met de huidige velgprofielen waardoor het compleet Tubeless maken snel en makkelijk gaat. Voordeel van het Tubeless rijden is natuurlijk de mogelijkheid om met een nog lagere rolweerstand. Complete band De Panaracer Agilest TLR is de band die gemaakt is voor je racefiets. De opvolger van de Panaracer race is geoptimaliseerd om op alle vlakken beter te presteren als zijn voorganger. Grip op lastig wegdek, snel door de bocht en licht in gewicht bergop. Met een gewicht van 243 gram per band is de Panaracer Agilest TLR zelfs een van de lichtste tubeless ready banden. De Zero Slip Grip bovenlaag verhoogt de grip en verlaagt de rolweerstand. Het Tough & Flex materiaal zorgt ervoor dat de band soepel blijft en licht mee vormt met het wegdek. Daarnaast verlaagt ook dit materiaal de rolweerstand. Op de weg biedt de Panaracer Agilest TLR het gevoel van een premium band, wat veel vertrouwen biedt in de bochten.

 68,99

Panaracer Gravelking Slick+ Allroad band
Panaracer Gravelking Slick+ Allroad band De Panaracer GravelKing+ Slick is perfect voor asfalt, modder en gravel. Oftewel voor bijna iedere ondergrond. De Gravelking Slick+ bereikt een lage rolweerstand met een uitzonderlijke lekbestendigheid. Maak het avontuur mogelijk. De Gravelking Slick+ is altijd de sterkste versie geweest van de populaire GravelKing-serie. Daarnaast heeft deze nu een nog betere lekbestendigheid, met ProTite Shield Plus om zware omstandigheden te weerstaan. Ontwikkeld met het Zero Slip Grip rubbermengsel om duurzaamheid en slijtvastheid te verbeteren. Door deze samenstelling heb je een lage rolweerstand met een hoge slijtvastheid. Hierdoor is het perfect voor vele kilometers met comfortabel rijgedrag. Het lichtgewichte en ultradunne 'Ax-Alpha koord is gebruikt om het gewicht nog lichter te maken. De AX-technologie maakt gebruik van extreem smal koord dat met een superhoge dichtheid in het karkas is geweven voor lichtheid en flexibiliteit. Deze verhoogde dichtheid verbetert de weerstand tegen snijden en schuren. Tot slot is het ProTite Shield+ Plus materiaal rond de hele band gewikkeld voor extra bescherming. Met het nylon taf langs het loopvlak voor extra bescherming tegen insnijdingen aan de zijkant en tegen lekrijden door ingedeukte velgen of doorboringen. ?

 57,99