• Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Boven de 50 euro, gratis verzending Boven de 50 euro, gratis verzending
Naar de startpagina

Fietskleding voor de herfstmaanden: Blijf comfortabel en veilig op de fiets

De bladeren beginnen te vallen, de dagen worden korter, en de lucht voelt frisser aan. De herfst is in volle gang en biedt een mooie sfeer voor fietstochten door de natuur. Maar terwijl je geniet van de kleurrijke omgeving en de geur van de herfst, is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Fietskleding voor de herfst is belangrijk om comfortabel en veilig te blijven, ongeacht het weer.


Een herfstachtige ochtend

Stel je voor dat je op een zaterdagochtend je fiets pakt voor een rit door het bos. Maar de temperaturen zijn nog wat fris, en je weet dat het weer in Nederland onvoorspelbaar kan zijn. De perfecte dag om na te denken over je fietskleding voor de herfstmaanden!


Je begint met je basislaag: een thermoshirt met lange mouwen. Dit shirt houdt je niet alleen warm, maar voert ook vocht goed af, waardoor je comfortabel blijft tijdens je rit. Je kiest bijvoorbeeld voor een merino-wollen variant; deze stof is ademend en stinkt niet snel. Het thermoshirt vormt de ideale basis onder je fietsjasje, wat belangrijk is omdat je bovenlichaam vrijwel stil zit tijdens het fietsen.


De juiste bovenkleding

Na het ondershirt kies je voor een kwalitatief winterjack, dat wind- en waterdicht is. Dit jack is perfect voor de koudere dagen, omdat het je beschermt tegen de elementen. Maar terwijl je met je rit bezig bent kan het ook warmer worden, dus je hebt ook een fietsjack met lange mouwen nodig. Dit jack vormt een isolerende laag zonder dat het je in de weg zit wanneer de temperatuur stijgt.


Met het jack aan, is de volgende slimme keuze een winterfietsbroek. Deze broeken zijn voorzien van een wind- en waterdichte voorkant, waardoor je knieën warm blijven terwijl je door de frisse lucht fietst. Wanneer het dan ook nog eens waait, grijp je nog even een windstopper. Dit zorgt ervoor dat je niet onderkoeld raakt op die winderige stukken van je rit.


De belangrijke accessoires

Als eerste een nekwarmer en wanneer je nog kouder verwacht is een muts ook een aanrader. Deze items zijn essentieel als je koude oren wilt voorkomen. Een goede muts past perfect onder je helm, en de nekwarmer houdt de koude lucht op afstand.


Vervolgens kijk je naar je handen en beseft dat je niet zonder fietshandschoenen kunt. Je kiest voor een paar waterdichte handschoenen die je handen warm houden en ervoor zorgen dat je grip op het stuur behouden blijft. Bij koudere temperaturen kunnen bevroren vingers een grote hindering zijn, dus je wilt goed voorbereid zijn.


Bij het aantrekken van je schoenen, zijn overschoenen een must om je voeten warm en droog te houden.



Voor woon-werk/school verkeer

Als je dagelijks naar school of werk fietst, moet je ook nadenken over je outfit voor de herfst. Een ademende winterjas is een must-have, want niets is vervelender dan een zware jas die je te warm maakt. Je wilt een jas die speciaal voor fietsers is ontworpen, met een verlengd achterpand en reflecterende details voor extra zichtbaarheid in het verkeer. Een kwalitatief regenpak is ook een goede investering zijn, zodat je droog aankomt, zelfs als het weer ineens omslaat.


Tips voor de juiste fietskleding in de herfst

  • Laagjes: Draag meerdere lagen zodat je gemakkelijk kunt aanpassen aan veranderende temperaturen.
  • Wind- en waterdicht: Kies kleding die je beschermt tegen wind en regen om comfortabel te blijven.
  • Ademend materiaal: Zorg ervoor dat je kleding ademend is, zodat je zweet goed kan worden afgevoerd.
  • Reflecterende details: Kies kleding met reflecterende elementen voor extra zichtbaarheid in het verkeer.
  • Comfortabele accessoires: Vergeet niet om comfortabele accessoires zoals handschoenen, mutsen en nekwarmer te dragen om warm te blijven.

De perfecte herfstfietstocht

Met je outfit compleet, stap je op je fiets en begin je aan je tocht. Halverwege je rit kan het gaan miezeren, maar je voelt je gerustgesteld met je regenjack in je achterzak. Dit jack is compact op te vouwen, wat het gemakkelijk maakt om mee te nemen.



Geniet van het seizoen

Dus, als je deze herfst de deur uitgaat, vergeet dan niet dat de juiste fietskleding en accessoires belangrijk zijn voor een fijne fietservaring. Laat je niet tegenhouden door een beetje slecht weer. Pak je fiets, trek een kleurrijke outfit aan en geniet van de rit. De herfst is een prachtig seizoen om te fietsen.


Maak je herfstfietstocht compleet!

Nu je goed voorbereid bent op de herfst met de juiste fietskleding en accessoires, is het tijd om de weg op te gaan!

Wil je meer tips, aanbiedingen en inspiratie voor jouw fietservaringen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief onderaan de pagina en ontvang exclusieve kortingen op de beste fietskleding en gear. Volg ons ook op sociale media voor dagelijkse inspiratie en updates over de laatste trends in fietskleding!


Op = Op
Cuore Active Shield fietsjack
Cuore Active Shield fietsjack Het Cuore Active Shield fietsjack beschermt jou tegen kou en wind. Met de lange mouwen en de zachte fleece stof kun jij ook comfortabel buiten fietsen op droge, winterse dagen. Een kleine hoeveelheid water kan worden afgestoten, maar dit fietsshirt met lange mouwen is niet bedoeld voor ritten in de regen. Maak jouw winterse fietsoutfit compleet met het Active Shield fietsjack. De voordelen van dit warme Cuore Active Shield fietsjack Dit fietsjack voor heren is een echte aanwinst voor jouw fietsoutfit. Tijdens jouw fietstocht houdt het Cuore Active Shield fietsjack voor heren jou lekker warm. Op de rug van de jersey zit thermische stof voor extra warmte en een hoger ademend vermogen. Zo wordt jouw warmte goed afgevoerd. Verder zit er aan de binnenkant van dit fietsshirt met lange mouwen fleece stof, die jou ook warm houdt. Bovendien voelt dit materiaal lekker aan op de huid. Bij je borst en armen word je extra beschermd tegen wind. Het fietsjack bestaat uit: 92% polyester 8% elastaan Details van dit herenfietsshirt met lange mouwen De kraag van het Cuore Active Shield fietsjack is extra hoog, zodat je geniet van meer warmte en windbescherming. Daarnaast zijn de mouwen van deze jersey wat langer, zodat ze precies over de manchetten van jouw handschoenen vallen. Aan de achterkant van dit herenfietsshirt zitten drie zakken. Ook zit er rechtsachter nog een extra zakje met een rits. In dit zakje stop je bijvoorbeeld je telefoon of creditcards. De afgesloten achterzak bevat een gaatje voor het draadje van je oortjes, waardoor je lekker muziek kunt luisteren tijdens je rit. Bovendien ben je met deze jersey aan nog zichtbaarder op de weg. De Cuore Active Shield jersey heeft reflecterende details, waardoor andere verkeersgebruikers jou beter zien. Daar komt nog bij dat de verborgen rits ‘op slot’ gaat, zodat de jersey dicht blijft zitten als jij aan het fietsen bent. Rijd comfortabel buiten in deze herenjersey Ga voor warmte en comfort op je fiets met de Cuore Active Shield jersey voor heren. Bestel de jersey in onze webshop of kom deze passen bij Rullens Fietsen in Wouw. Voortaan fiets jij nog meer aero buiten op je wielerfiets.

 99,95

Cuore Gold Windshield Race vest
Cuore Windshield Mesh Race Vest Het Cuore Windshield Mesh Race Vest is een must-have voor elke wielrenner die op zoek is naar optimale bescherming en comfort tijdens trainingen en wedstrijden. Dit superlichte vest combineert wind- en waterafstotende eigenschappen met ademend vermogen en een comfortabele pasvorm. Belangrijkste Kenmerken: Wind- en Waterafstotend: De voorkant van het vest biedt uitstekende bescherming tegen wind, regen en kou, zodat je droog en comfortabel blijft, ongeacht het weer. Ademend Mesh-Materiaal: Het elastische mesh-materiaal op de rug zorgt voor een uitstekende vochtregulatie en ademend vermogen, zodat je fris en droog blijft tijdens intensieve ritten. Racefit Pasvorm: De strakke racefit pasvorm versterkt de aerodynamische eigenschappen, terwijl de comfortabele stof bij de schouders- en armen een perfecte pasvorm biedt zonder in te leveren op bewegingsvrijheid. Verstelbare Functionaliteit: De dubbel deelbare ritssluiting met windvanger biedt flexibele ventilatie en maakt het vest eenvoudig aan te passen aan je behoeften. Praktische Opbergruimte: Drie achterzakken bieden voldoende ruimte voor je essentials, zodat je alles binnen handbereik hebt. Lichtgewicht en Compact: Het vest is eenvoudig in te pakken en neemt weinig ruimte in beslag, ideaal voor wisselend weer of als extra laagje. De verstevigde siliconenstrip houdt het vest op zijn plaats. Door het lichtgewicht ontwerp kun je het vest compact opbergen in je achterzakje wanneer je het niet gebruikt. Of je nu een training in wisselende weersomstandigheden onderneemt of een extra laag nodig hebt voor een wedstrijd, het Cuore Windshield Mesh Race Vest biedt de perfecte combinatie van bescherming, comfort en functionaliteit.

BBB Firlayer ondershirt
BBB Firlayer ondershirt Technisch ondershirt met lange mouwen met Far InfraRed (FIR) technologie voor koude weersomstandigheden. Far InfraRed technologie houdt het lichaam warm en uitzonderlijk comfortabel door het metabolisme en de microcirculatie van het lichaam te verbeteren. De innovatieve naadloze constructie bevat rib zones voor verbeterde lichaamsondersteuning en een verhoogde thermische efficiëntie.  

Adviesprijs  49,95

 39,99

Spatzwear Pro 2 overschoenen
Spatzwear Pro 2 overschoenen De Spatzwear Pro 2 overschoenen zijn de warmste, stevigste en best passende overschoenen, gemaakt voor trainingen of wedstrijden in de kou en/of nattigheid. Snel, warm, slank en comfortabel. Vergeet fietsen met koude en natte voeten, blijf warm met de nieuwe Spatzwear Pro 2. Voor het ontwerp zijn ze opnieuw begonnen met het designen van de schoen. Op elk onderdeel maken ze gebruik van nieuwe stoffen en een nieuwe pasvorm voor een strak design. Het nieuwe Aero-Armour neopreen beschermt tegen snijden en schuren van de overschoen waardoor je resistenter bent tegen de kou. De Pro 2 is voor 100% gevoerd met Thermo materiaal om warmte vast te houden en vocht te reguleren. Dankzij het design aan de onderkant kan je dit gebruiken met klikpedalen voor op de weg, gravel of MTB. Het hele gebied rond de enkel, tenen en klittenbandafsluiting zijn beschermd door neopreen met een Kevlar-laag, hierdoor zijn cruciale warmte zones extra beschermd. Voor de afsluiting is de Pro 2 voorzien van een stretch klittenbandsluiting aan de onderkant en achter het schoenplaatje. Door de knielang overschoenen kan je je natte en koude ritten makkelijker doorstaan. Een waterdicht neopreen met gerichte paneeldikte voor meer warmte, aerodynamica en comfort, dankzij de getapete naden. Geschikt voor temperaturen tussen de -5 en 5 graden. Geschikt voor elk weer, elke dag. Dankzij de Spatwear Pro 2 kan jij elke dag de fiets op stapen. Je hebt geen last meer van koude of natte voeten. Wil jij ze nou passen of heb je vragen? Kom dan langs bij Rullens Fietsen of neem contact op!

BBB Thermal helmmuts
BBB Thermal helmmuts hoofdbeschermingJe hoofd kan behoorlijk afkoelen in de koude winter wind. De ComfortCap beschermd je hoofd tegen de kou onder je helm om je hoofd en oren warm en comfortabel te houden.Helmmuts vervaardigd van Thermo-stofThermo-materiaal bovenkant voor extra ademend vermogenPlatte stiknaden voor maximaal comfort

Adviesprijs  21,95

 19,95