• Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Boven de 50 euro, gratis verzending Boven de 50 euro, gratis verzending

De medewerker en zijn fiets: Anton Tak

In De Medewerker en zijn fiets maken we beter kennis met onze werknemers! Je kent ze waarschijnlijk wel van gezicht, maar wie zijn ze en wat hebben zij met fietsen? Deze keer verkoopmedewerker van de benedenverdieping: Anton Tak!

Hoe ben je bij Rullens Fietsen beland?

Ik deed de opleiding detailhandel en zocht in 2014 een bedrijf waar ik iets met mijn passie fietsen kon doen, zo ben ik bij Rullens uitgekomen. Van huis uit kwamen we hier vroeger al onze fietsen kopen, dus één en één was twee. Hier was de combinatie tussen werken en leren ook nog eens mogelijk, dus echt ideaal. Ik ging één dag naar school en werkte de rest van de dagen. Na mijn studie ben ik hier in dienst getreden, dus in totaal loop ik hier alweer zo’n tien jaar rond. Dat bevalt nog steeds heel erg goed.

Aan welke sporten doe je?

Zoals ik zei is fietsen een passie als kijk- en doesport. Ik kan ervan genieten om het wielrennen te volgen. Het hele wereldje trekt me enorm. Zelf fietsen doe ik voornamelijk wanneer het mooi weer is en rij ik ritjes door de regio. Vroeger reed ik bij de Zuidwesthoek en deed ik af en toe mee aan wedstrijden, maar nu is het vooral voor het plezier.

Vertel eens wat meer over de fiets die je nu hebt?

Ik heb sinds een tijdje een Scott Addict RC Pro racefiets in de kleur chameleon, die verandert qua kleur continu door de zon. Een fijne fiets die ik speciaal voor de kleur heb uitgekozen. Die fiets heb ik nu vier jaar, toen werden we bij Rullens net Scott-dealer. We kregen toen deze fiets als leenfiets en ik was meteen verkocht. Ik ben tevreden over deze fiets, al ben ik wel aan het rondkijken voor iets anders. De wereld van fietsen staat niet stil, waardoor je af en toe moet vernieuwen.

Welke fiets staat op je wensenlijstje?

Als de RC Pro verkocht is, neem ik de Scott Foil RC 20. Die is standaard met een Shimano 105 groep, maar die ga ik laten ombouwen naar Ultegra Di2. Al vind ik de kleur van een fiets belangrijker dan de afmontage. Als ik een mooi model zie met een mindere afmontage, dan bouw je die gewoon om.



Wat is je mooiste fietsherinnering?

Ik heb de afgelopen jaren een aantal toertochten gereden, daar kan ik echt van genieten! Lekker de regio verkennen en een rondje fietsen, heerlijk. Qua evenementen waar ik bij ben gaan kijken, vind ik de Amstel Gold Race, de Ronde van Vlaanderen en de Tour het mooist. Ik probeer ieder jaar naar de Amstel Gold Race te gaan. Dat is toch wel de grootste eendagskoers van Nederland en Limburg bruist van het fietsen. Verder is de Tour de France in de zomer voor mij ieder jaar weer een hoogtepunt. Dat heeft gewoon iets. Overdag het volgen van de koers en dan ’s avonds kiezen tussen De Avondetappe en Vive le Vélo, dat is echt mooi.

Wat is je langste fietstocht?

Dat moet de Koos Moerenhout Classic (KMC) zijn geweest, die was 220 kilometer.

Wat is je zwaarste dag op de fiets geweest?

Dat was met de Zuidwesthoek. Toen fietste ik nog maar net en toen gingen we als trainingsdag naar Zuid-Limburg om het parcours van het NK te verkennen. Gelijk met de grote jongens mee verkennen, toen heb ik wel flink afgezien.

Heb je ook nog sportdoelen?

Niet specifiek, vorig jaar had ik dat wel. Toen wilde ik meedoen aan de Volksronde Roosendaal en de Hel van de Pin, dat heb ik toen allebei gedaan. De Hel van de Pin ga ik dit jaar weer rijden, maar ik heb voor mezelf besloten om het verder te houden bij fietsen wanneer ik daar zelf zin in heb. Zo heb ik voldoende tijd over om ook van thuis en andere dingen te genieten. Dat vind ik namelijk ook erg belangrijk.



Lorem Ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.


Scott Foil RC 20 2024
De Scott Foil RC 20 is veel breder en veel sneller. De Scott Foil RC 20 straalt veel snelheid uit. Een radicaal ontwerp voor zoveel mogelijk snelheid. Geschikt voor de wielertoeristen die wel van een sprintje houden. De UCI veranderde de toegestane verhouding van framebuizen op racefietsen van 3:1 naar 8:1. Dit betekent dat een buis nu 8x zo lang mag zijn als deze breed is. Deze nieuwe brede buizen maken de Foil RC 20 veel sneller dan vorige generaties. De balhoofdbuis en de voorvorkpoten zijn verbreed om zo efficiënt mogelijk de wind te breken. De F01 Airfoil profielen van Scott zijn op deze Foil RC 20 maximaal gebruikt. De voorvork staat zover mogelijk van het voorwiel en de achtervork zo kort mogelijk tegen het wiel, beiden om turbulentie te verminderen. Maar ook een details als de achtervork die 10 graden naar binnen gedraaid is zorgt voor meer snelheid. Snelle en comfortabele onderdelen Een snelle racefiets als de Scott Foil RC 20 kan niet zonder snelle wielen en daarom zijn de nieuwe Syncros Capital 1.0 Aero wielen ontwikkeld. De 60 mm hoge hookles velg is uitgebreid getest in de windtunnel, niet alleen op aerodynamica maar ook op stabiliteit met zijwind. Een 23 mm brede velg met een Schwalbe pro one aero 25 mm als snelste optie om het voorwiel. Achter een 25 mm brede hookles velg om zo aerodynamisch mogelijk aan te sluiten op de 28 mm Pro one aero band achter voor meer comfort. Met een 28 mm brede achterband en de ruimte om 30 mm banden te monteren blijft deze Scott Foil RC 20 ook geschikt voor de kasseien. Na zijn zege in Parijs-Roubaix 2016 als eerste aerodynamische racefiets heeft de Scott Foil een extra reputatie hoog te houden. De nieuwe Syncros Duncan SL aero CFT zadelpen heeft door een strategische opening het buigend vermogen om comfort te bieden als dat nodig is. De geroemde Di2 schakeltechniek op de Scott Foil RC 20 Met het Shimano 105 di2 draadloos schakelmateriaal heeft de Scott Foil RC 20 de beschikking over feilloos schakelen. Met dezelfde schakeltechniek en elektromotoren als de Ultegra groep schakelen de 105 di2 onderdelen supersnel. Met alleen maar remkabels maakt draadloos schakelen een geïntegreerde cockpit makkelijker te onderhouden. De hydraulische schijfremmen zorgen met de Shimano remschijven die met ice-technology voor remkracht op overschot. Net als de remklauwen van Ultegra en Dura ace staan de remblokken verder van de remschijf af om schrapen door vuil en water te beperken. Een racefiets op steroïden. Naast een complete afwerking heeft de Scott Foil RC 20 ook nog eens een regenboog kleur meegekregen. Deze Foil RC 20 is dus niet alleen voor een tijdrit of een sprintje maar geeft je ook een voorsprong bij lange en uitdagende ritten.