• Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Boven de 50 euro, gratis verzending Boven de 50 euro, gratis verzending
Naar de startpagina

De Medewerker en haar Fiets: Emmy

'De Medewerker en zijn Fiets' is dit keer omgedoopt tot 'De Medewerker en haar Fiets'! Je kent ze onze medewerkers waarschijnlijk wel van gezicht, maar wie zijn ze en wat hebben ze met fietsen? Deze keer verkoopster van de benedenverdieping: Emmy Schuilenburg!

Hoe ben je bij Rullens Fietsen beland?

Tijdens de coronapandemie ben ik bij Rullens gaan werken. Hiervoor werkte ik bij Bax Music in Goes. Ik was net bevallen van mijn dochter, dus ik was op zoek naar iets dichter bij huis. Mijn hobby buiten muziek is fietsen, dus de keuze voor Rullens was toen snel gemaakt.

Aan welke sporten doe je?

Fietsen dus, en specifiek mountainbiken. Ik doe het nu wat minder dan voorheen, maar vroeger kwam ik wel aan de twee keer per week. Dat was voornamelijk hier in de buurt, maar op vakantie naar Oostenrijk of Zwitserland gaat de MTB ook altijd mee.

Wat voor fietsen heb je op dit moment?

Ik heb een Giant Trance Advanced. Dat is een fully carbon met 27.5 wielen. Als elektrische MTB heb ik een KTM Kapoho Elite en nog een gewone Giant AnyTour E+ 2 voor dagelijks gebruik.

Zou je nog iets willen aanpassen aan deze fietsen?

Op het eerste oog niet. Ik zou ooit nog weleens graag een elektrische dropper willen en elektrisch schakelen lijkt me wel fijn. Als ik dan moet kiezen, dan zijn dit wel dingen die ik zou willen.



Welke fiets staat op je wensenlijstje?

Ik ben best tevreden met de fietsen die ik nu heb, al heb je altijd wensen. Als ik een vrije keuze zou hebben, dan wil ik een Cross Country fully. Maar daar heb ik nog geen plek voor in de schuur.

Wat is jouw mooiste dag op de fiets?

Dat was vorig jaar! Toen hebben we voor het eerst onze dochter meegenomen met het mountainbiken. Ze zat toen op een speciaal zitje tussen het stuur en zadel. Natuurlijk wel met een aangepaste route, maar dat was wel het allerleukste.

Wat was je zwaarste fietstocht?

Die vinden allemaal in Oostenrijk plaats. Ik heb weleens in Umhausen tijdens mijn zwangerschap een tocht van 50 kilometer gemaakt op een elektrische Giant mountainbike. Naar beneden ging wel, maar omhoog was het flink steil met technische bochtjes.

Wat was je langste fietstocht?

Die zijn op zich niet zo heel lang, omdat ik met mountainbiken meer kijk naar technische onderdelen dan naar lengte. De langste zal denk ik zo’n 80 kilometer zijn geweest. Als je het hebt over de meest technische rit denk ik meteen aan Katschberg, ook in Oostenrijk. Dat was een hele steile klim omhoog met technische bochten. Eenmaal boven moest je over smalle, houten paden rijden. Uiteindelijk moest je diezelfde route weer terug naar beneden, maar met losliggende keien was dat nog best spannend.

Heb je nog sportdoelen?

In de zomervakantie zijn Oostenrijk of Zwitserland eigenlijk altijd vaste prik bij ons. Misschien wil ik binnenkort eens naar Overloon in Oost-Brabant. Ik mountainbike meestal in de regio van Breda, dus bijvoorbeeld het Cadettenkamp is ook mooi. Genoeg keus in ieder geval!